Кількість
|
Вартість
|
||
|
Амофос (амоній фосфорнокислий) - це висококонцентроване легкорозчинне комплексне азотно-фосфорне добриво.
Склад: фосфору Р-52%, азоту N-12%.
Застосування амофосу
- сприяє розвитку потужної кореневої системи,
- покращення смакових якостей плодів та ягід,
- підвищення опірності рослин до несприятливих умов,
- збільшення врожайності, продовження терміну зберігання готової продукції.
Норми внесення:
- картопля, овочі, суниця, квіти: при перекопуванні восени або навесні - 15 - 20 г на 1 кв.м.;
- при посадці розсади - 2 г на лунку; при підживленні - 5 - 10 г на 1 кв.м.;
- виноград - навесні землю під лозами обробляють аммофосом, розведеним у воді, з розрахунку 400г на 10 л води. Через два тижні рекомендується зробити листове підживлення розчином, з розрахунку 150 г на 10 л води.
Крім поживних властивостей, які це добриво передає винограду, він має ще одну позитивну особливість – не дає накопичуватися нітратам у готовій продукції; - буряк – амофос служить чудовим підживленням для всіх видів буряків – їстівного, цукрового, кормового, тому що допомагає накопичувати цукор у коренеплоді, і виводити з нього шкідливі речовини. Це мінеральне підживлення вносять під час посадки коренеплоду, витрачаючи близько 5 г гранул на 1 метр рядка;
- плодові дерева - 20 - 30 г на 1 кв.м.;
- смородину, малину - 15 - 20 г на 1 кв.